Enkele voorbeelden van projecten - AdviesBrigade
Home  /   De Praktijk  /   Enkele voorbeelden van projecten

Voorbeelden van projecten

Waar we trots op zijn

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal van onze projecten.

 

Bewonersinitiatief voor Jongerenopvang

In de wijk Elderveld draait het jongerencentrum “De Joy”. Daar komen enkele keren per week 30 tot 40 jongeren bij elkaar voor ontspanning. Jongeren-werkers van Rijnstad runnen deze voorziening samen met hen. Het zijn “moeilijke” hangjongeren die soms overlast bezorgen. Bezuinigingen die de gemeente Arnhem moet doorvoeren leiden tot de voorgenomen sluiting van De Joy.

Lees meer

In Harmonie Beter Bewegen

De Arnhemse organisatie “Ski & Fit” is begonnen als een club voor ski-liefhebbers. Inmiddels gegroeid tot ruim 400 leden oriënteerde men zich op mogelijkheden voor uitbreiding van het activiteitenaanbod. Zo worden er nu ook meer algemene conditietrainingen en wandelevenementen voor niet-skiërs aangeboden.

Lees meer

WandelwagenSoos

Een bevlogen jonge moeder ging bij de Adviesbrigade te rade. Na gestopt te zijn met haar werkzaamheden in het onderwijs en moeder te zijn geworden was zij op eigen houtje de “Wandelwagensoos” gestart. In daartoe haar om niet ter beschikking gestelde ruimten organiseerde ze op drie ochtenden in de week een inloop van moeders met kinderen tot 3 jaar.

Lees meer

Vrede weer terug binnen v.v. Eldenia

Binnen de voetbalvereniging “Eldenia” bestaat een krachtig groeiende groep die zich aan “damesvoetbal” wijdt. Bij deze ontwikkeling heerste er vorig jaar geen eenstemmigheid over de positionering van het damesvoetbal binnen Eldenia. Er ontstonden strubbelingen hetgeen voor het Bestuur aanleiding was, via het Sportbedrijf, de hulp van de Adviesbrigade in te roepen.

Lees meer

Home Sweet Home

De oorsprong van dit project Het zal de organisatie zelf toch niet overkomen dat zij zelf “dakloos” worden. Hiermee werden de vrijwillig adviseurs van de AdviesBrigade geconfronteerd. De enthousiaste groep mensen van Home Sweet Home zet zich in voor daklozen. Zij verzamelen overtollig huisraad en stellen dat beschikbaar voor daklozen die een woning krijgen.

Lees meer

Diagonaal

Oorsprong van het project: De stichting Diagonaal is een stichting voor jonge mensen in opleiding die leren en werken in de wijk Presikhaaf. Diagonaal is ontstaan uit een samenwerking tussen ROC Rijn IJssel, Sportbedrijf Arnhem en Rijnstad. Diagonaal organiseert samen met buurtbewoners activiteiten op het gebied van sport, spel en ontmoeting.

Lees meer

Circus “Poehaa”

De oorsprong van het project: Bij de entree van de AdviesBrigade bleek dat het bestuur van Poehaa een aanvraag tot faillissement had ingediend waardoor er geen opdrachtgever beschikbaar was. Er was een levende wens op korte termijn het cursusonderdeel van circus Poehaa onder te brengen bij een andere instelling.

Lees meer

’t Huukske

Oorsprong van het project: De bewoners van de Arnhemse wijken Lombok en Heijendaal maken gebruik van de faciliteiten die door het Buurthuis ’t Huukske geboden worden. Het buurthuis is sinds april 2011 een zelfstandige Stichting. Onder leiding van een groep bevlogen vrijwilligers worden door middel van horeca en de verhuur van ruimtes inkomsten verworven.

Lees meer